למה צריך לשים attachments (נקודות אחיזה) על השיניים בטיפול אינויזליין?

אינויזליין זו שיטה ליישור שיניים, אשר במהלכה רופא השיניים מפתח רצף של קשתיות שקופות אותן על המטופלים להרכיב לאורך הטיפול, בהתאם לסריקה דיגיטלית של השיניים. הקשתיות מפעילות לחץ על השיניים במטרה להזיז אותן למקומות החדשים שלהן, כאשר בדרך כלל, המטופלים מרכיבים כל קשתית למשך שבוע עד שבועיים לפני שעוברים לקשתית הבאה בתור.

לפעמים רופא השיניים ימליץ על חיבור הקשתיות השקופות באמצעות attachments (נקודות אחיזה). מדובר במבנים קטנים דמוי כפתורים אשר מחוברים ישירות לשיניים של המטופלים.

באילו מקרים צריך לשים  attachments(נקודות אחיזה) על השיניים?

במהלך טיפול יישור שיניים למעשה “מאלצים” את השיניים לזוז אל עבר מיקום חדש ונכון יותר על ידי השימוש בקשתית השקופה. במקרים מסוימים כדי לייצר את התנועה הרצויה, הקשתית תזדקק לעזרה קטנה, וכאן נכנסות לתמונה נקודות האחיזה. נקודות האחיזה יהיו נחוצות בעיקר אם הטיפול דורש תנועת שיניים יותר מורכבת, הן קטנות, ומיוצרות מאותו החומר אשר משמש לסתימות שיניים.

לכל נקודת אחיזה יש צורה מאוד ספציפית שמטרתה לקדם סוג מסויים של תנועה, ובכך נקודות האחיזה עוזרות לקשתית להשיג את התנועה הרצויה. בעזרת attachments ניתן גם לעגן את הקשתית ולסייע לה להישאר במקומה.

האם כולם צריכים attachments?

לא כל המטופלים זקוקים ל- attachments, ותכנית הטיפול מכתיבה אם תזדקקו להם או לא. לפני שרופא השיניים מתחיל בטיפול הוא יבצע בדיקה וסריקה דיגיטלית של השיניים כדי לעצב את קשתיות אינויזליין שישמשו ליישור השיניים במהלך הטיפול. הרופא יחליט אם אתם זקוקים ל- attachments או לא, בהתאם לסוג התנועה שירצה להשיג.

האם זה כואב?

הרופא מדביק את ה- attachments לשיניים על ידי חומר מיוחד. לאחר הנחת ה- attachments רופא השיניים יראה לכם כיצד להוציא ולהכניס את הקשתית. אתם יכולים לחוות אי נוחות כלשהי לאחר הדבקת נקודות האחיזה, או בעת המעבר לקשתית חדשה. הסיבה לכך היא הלחץ שהקשתית מפעילה עליהן, לחץ שעוזר למקם את השיניים שלכם במקומן החדש ובהתאם לתכנית הטיפול.

כמו כן אם יש לכם נקודות אחיזה חדשות, יכול להיות שתרגישו מעט אי נוחות בחלק הפנימי של הפה, בזמן שאתם מסירים את הקשתית. בכל מקרה, כל אי נוחות תחלוף עם הזמן ואם אתם סובלים מכאבים, עדכנו את הרופא כדי שימליץ על האופן בו עליכם לפעול.

האם יש סיכונים?

בנוסף לאי נוחות זמנית וכמו בכל טיפול, עלולות להיות בעיות, ביניהן:

  • הצטברות רובד חיידקים (פלאק) – בדומה לפלטה המסורתית, ה- attachments מודבקים לשיניים ולכן עלולים להפוך למצע נוח להצטברות חיידקים. אם היגיינת הפה שלכם לא תהיה טובה, הצטברות של פלאק עשויה גם להוביל לכתמים או לשינויי של צבע השיניים באזורים אלו.
  • כתמים – נקודות האחיזה עצמן יכולות להכתים את השיניים במידה והן נחשפות לעיתים קרובות לנוזלים כהים כמו קפה, יין אדום או משקאות מוגזים.
  • עששת – אם לא תצחצחו שיניים או תשתמשו בחוט דנטלי באופן קבוע, עשויות להצטבר שאריות של מזון סביב ה- attachments, מה שעלול להוביל בסופו של דבר להיווצרות חורים ולעששת.
  • בעיות בהסרת הקשתית – attachments עוזרים להחזיק את הקשתית במקומה, יתכן שתרגישו שהקשתית יושבת הרבה יותר טוב על השיניים לאחר מכן, מה שהופך אותה לקצת יותר קשה להסרה.

בכל מקרה, בעזרת טיפול נכון של השיניים, עמידה בהנחיות של הרופא ומעקב תדיר, ניתן להתגבר על כל הבעיות האפשרויות, להתקדם בקצב הרצוי ולהשיג את התוצאות הרצויות – והן חיוך יפה ושיניים ישרות להפליא!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יצירת קשר
close slider

    צרו עמנו קשר

    נגישות